Marlène/Melody/Thomas

marlene2

Deze lessen van Marlene en Melody zijn vervallen.

Vanaf seizoen 2021/2022 heeft Thomas Hissink Muller de dansgroepen overgenomen. Heden wordt er lesgegeven door Thomas Urban Contemporary.

NOTE: i.v.m. een auto ongeluk van Marlene en de vele blessures door het auto-ongeluk is het voor Marlène niet meer mogelijk om de lessen voort te zetten.

Marlène Rach werd geboren in Willemstad op Curaçao, waar zij op 5-jarige leeftijd de film ‘The Pyjama Game’ zag. Zij kreeg meteen de smaak te pakken en ging op balletles. Na een aantal jaren werd duidelijk dat zij van haar hobby haar beroep wilde maken. In 1975 verkreeg zij via ‘Sticusa’ een studiebeurs voor een professionele opleiding als danspedagoge aan de Scapino Dansacademie in Amsterdam en woont sinds die tijd in Nederland.

In 1979 specialiseerde zij zich in Modern- Jazz- Show- Musicaldance bij de European School For Jazzdance van Benjamin Felixdal. Gedurende die opleiding danste zij achter nationale en internationale artiesten in diverse tv-programma’s zoals Nederland Muziekland. Ook heeft zij lesgegeven bij Penny de Jager in Rotterdam en Utrecht en bij Wladimir in Amsterdam. Zij verzorgde workshops voor o.a. het K.N.G.B. en de Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen (WDH). Tenslotte maakte zij de (eind)choreografie voor De Hollandsche Revue – Lach iedere dag van Rieks Swarte. Inmiddels geeft zij al meer dan 30 jaar les; en o.a. de laatste 25 jaar exclusief voor Balletschool Almere, waarvan de laatste 8 jaren ook de Theaterlessen


“In mijn lessen combineer ik zoveel als mogelijk verschillende stijlen van de Jazz/Show/Musicaldance, natuurlijk aangevuld met aktuele dansvormen als bv Streetdance en Videoclip (Freestyle). Het ìs en blìjft voor mij een uitdaging te werken aan een goede ‘show/performance’. Hierbij gaat het mij niet om persoonlijke successen, maar blijven de leerlingen altijd centraal staan!”

Andere docenten

Marianne de Hont


Oprichter van de balletschool

Paola Inguaggiato


Balletdocent met vele jaren ervaring als danseres

Monique van Eeuwijk-Bouten


Korte Introductie Monique

Gastdocenten


Informatie over overige docenten

Kleuterdans, pre ballet en klassiek ballet docent Carlijn KortekaasThomas Hissink Muller