Marianne de Hont

mar2

Marianne de Hont was 7 jaar toen zij door haar ouders naar balletles werd gestuurd met de mededeling “Dat is goed voor je lichaam”. Die stap van haar ouders heeft zij nooit betreurd, het groeide uit tot een ware passie en het enthousiasme voor de danskunst is bij haar nooit meer verdwenen.

Zij bezocht diverse balletscholen, volgde een dansopleiding aan de Kleinkunstacademie van Johan Verdoner in Amsterdam en nog later bij het Internationaal Folkloristisch Danstheater olv Gerard Bitter. Daarna deed zij een pedagogenopleiding bij Florrie Rodrigo en de Scapino Dansacademie olv Karel Poons.

Na haar staatsexamen kon zij direct aan de slag bij de Scapino Dansschool te Amsterdam olv Els de Vries, waar zij acht jaar als dansdocente werkzaam is geweest. Van 2002 tot 2005  heeft zij een opleiding docent dansexpressie voltooid. In 2009/2010 deed zij een module muziektheater olv Marc Krone.

“De school van Marianne is een schitterend voorbeeld van de waarde van dit soort opleidingen. Zij verzorgd al 40 jaren dans en creatieve lessen op een hoog sociaal educatief niveau. Haar manier van lesgeven is didactisch zeer doordacht, onderlegd en getuigt van een grote betrokkenheid. Zij is ’teatcher’. Lessen verlopen bij haar ondanks flinke tegenstellingen binnen de groep zeer harmonisch en met veel plezier en individuele aandacht. Kinderen schijnen zich moeiteloos thuis te voelen bij haar”. Haar eigen balletschool is vanaf 1980 in Almere-haven gevestigd.

“Ballet heeft oneindig veel mogelijkheden, voor kinderen is het leuk om die mogelijkheden te ontdekken en te ervaren. Dansen is een van de meest directe uitingsvormen van gevoelens; al je emoties zet je om in beweging en je communiceert met je lichaam.

Docent woensdagen Marianne de Hont, kleuterdans, pre ballet en klassiekballet tot 12 jaar.

Docent vrijdagen Carlijn Kortekaas, kleuterdans, pre ballet, klassiekballet tot 12 jaar, klassiekballet va 13 jaar 75 minuten incl. spitzen.

Andere docenten

Marlène/Melody/Thomas


Dansdocent gespecialiseerd in Jazz/Show/Musical dance

Paola Inguaggiato


Balletdocent met vele jaren ervaring als danseres

Monique van Eeuwijk-Bouten


Korte Introductie Monique

Gastdocenten


Informatie over overige docenten

Kleuterdans, pre ballet en klassiek ballet docent Carlijn KortekaasThomas Hissink Muller