Pré-ballet & Creatiefdansen

Kinderen van 6 t/m 11 jaar * Les van 60 minuten

Pré-ballet (15)Les van 60 minuten bestaat uit de volgende onderdelen: creatief dansen, improvisatie, verdere muzikale ontwikkeling, lenigheid en spierversterkende oefeningen, kleine dansjes en oefeningen ter inleiding van het klassieke ballet.

De oefenstof vanuit de kleuterballetlessen wordt hier als uitgangspunt verder uitgebreid in doelgerichte oefeningen. Ook hier is ruimte voor spel en improvisatie in de dans, maar dan wel met een bepaald danspatroon en discipline.

De elementaire ballettechniek wordt eerst toegepast in thema’s welke nog dicht bij het kind staan. Daarna aan de barre (stang) met veel aandacht voor een goede lichaamshouding, plaatsing van de voeten (posities), basisbewegingen van armen (port de bras), benen (stand- en speelbeen) en het ontwikkelen van een muzikaal en ritmisch gevoel.

De elementaire ballettechnieken worden steeds gevarieerder, ook in de vorm van danscombinaties en choreografieën. Met leeftijdsgroepen/niveaus en de ontwikkeling van het lichaam (kracht) neemt de moeilijkheidsgraad toe.

Dansdocent Reina Paulis op de woensdagen.

Dansdocent Marianne de Hont de vrijdagen.

Pré-ballet-3preballet2

Andere disciplines

Peuterdans


De peuterfase is een belangrijke fase waarin kinderen de wereld ontdekken.

Kleuterdans


Elementaire ballettechniek voor jonge kinderen.

Klassiek ballet


Voor beginners en gevorderden.

Theater-Zang-Musicaldance


Musicallessen uit bekende musicals

Urban Contemporary


Een mix van hedendaagse dans en muziek

Modern Dance


Moderne dans als tegenhanger van de klassieke ballettechniek.