Urban Contemporary

Lessen voor beginners t/m gevorderden, warming-up oefeningen met opklimmende moeilijkheidsgraad, verdere muzikale ontwikkeling en maatgevoel, lenigheid en spierversterkende oefeningen.

Voor de leerlingen blijven expressie en improvisatie van belang, een onmisbaar element in hun dansontwikkeling zoals streetdance, hip-hop. De muziek is veelal hedendaags. Het tempo van de les ligt vaak hoog en er wordt een beroep gedaan op concentratie en de inzet van de leerlingen. De techniekstijl van de Urban Contemporary dance is krachtig ingewikkeld en vereist een goede coördinatie.

jazz-modern

Ook de muziek die bij Urban Contemporary gebruikt wordt is veelzijdig. Je kunt dansen op de nieuwste nummers, maar je kunt er ook voor kiezen om op een ballad of juist een rocknummer te dansen.

Urban Contemporary kent geen grenzen. Je danst alleen of in een groep. De bewegingen zijn energiek en vrijer dan bij klassiek ballet.

Lessen worden op donderdagen leeftijd va 6+ van 17:00 tot 18:00 uur, 12+ op donderdagen van 18:00 tot 19:00 uur, gevorderden 12+ 19:00 tot 20:00 uur gegeven.

Docent Thomas Hissink Muller

Andere disciplines

Peuterdans


De peuterfase is een belangrijke fase waarin kinderen de wereld ontdekken.

Kleuterdans


Elementaire ballettechniek voor jonge kinderen.

Pré-ballet & Creatief dansen


Voorbereiding op klassiek ballet voor jonge kinderen.

Klassiek ballet


Voor beginners en gevorderden.

Theater-Zang-Musicaldance


Musicallessen uit bekende musicals

Modern Dance


Moderne dans als tegenhanger van de klassieke ballettechniek.